TEST: Detská kozmetika Bioderma. Oplatí sa?

29.5.2016
TEST: Detská kozmetika Bioderma. Oplatí sa?

Dnes Vám predstavíme ďalšiu oblúbenú, produktovú radu detskej kozmetiky. Príbeh tejto značky začal v sedemdesiatych rokoch vo Francúzku a začal ho Jean-Noël Thorel. Bol to lekárnik, ktorý so svojim tímom založil základnú filozofiu tejto značky a to je "biológia v službách dermatológie". Obľúbená detská rada z kozmetiky BIODERMA sa nazýva ABC Derm. Do rúk sa nám dostalo viacero produktov, ale vybrali som si pre vás TOP 4, na ktoré nedáme dopustiť. Ide o vlhčené servítky, ktoré sme už testovali v našom veľkom servítkovom teste tu, výživný pleťový krém, krém proti zapareninám, a sprchový gél.


Vlhčené servítky sú príjemné na používanie a hlavne sú veľmi vhodné pre deti s jemnejšou pokožkou, keďže majú vysoký obsah micelárnej vody. Sú bez alkoholu a taktiež hypoalergénne. Po použití sa však pokožka musí ešte osušiť inak sa na ňu ťažšie nanáša krém na zapareniny. Servítky sú viacej navlhčené a tak očistia aj väčšie nečistoty. Čo je však mierne mínus je obtiažne vyťahovanie obrúskov z balenia. Celkovo sú však veľmi dobré pri cestovaní nakoľko sa dajú používať aj namiesto umývania a nelepia sa po nich vôbec ruky.

Krém na zapareniny má praktické balenie, či už na cestovanie, aj na bežné, denné používanie. Vďaka D-panthenolu okamžite zmierňuje podráždenie pokožky. Taktiež obsahuje vysokú koncentráciu oxidu zinočnatého, čo je veľké plus a má nemastnú redšiu textúru. Tá nám osobne celkom nevyhovuje, ale po použití sme boli milo prekvapené, keďže aj pri menšom množstve, bola pokožka pekne ružová. S týmto krémom nehrozí žiadne začervenanie určite stojí za vyskúšanie.

Sprchový gel Moussant patrí medzi naše absolútne kúpeľnové MUST-HAVE. Je to jemný priesvitný gél bez mydla a parabénov, určený na cele telo bábätiek a detí. Veľké plus je, že nedráždi očká. Pri používaní sa dobre nanáša a mierne napení. Pokožku však dôkladne umyje a zanechá vláčnu. Musíme sa priznať, že odkedy máme Moussant gél doma používame ho celá rodina Usmiaty

Výživný pleťový krém  určite nie je žiadna zbytočnosť. Obsahuje dermatologicky aktívne látky obohatené o mastné kyseliny, ktoré napomáhajú obnoviť funkcie kožnej bariéry u suchej a podráždenej pokožky. Textúra krému je jemná avšak po nanesení okamžite cítite krémový základ. Pokožka je pekne premastená nie však mastná dobre sa vstrebáva. Praktické 40 ml balenie sa zmestí do každej kabelky čo ocenia všetky zaneprázdené mamičky, ktoré často cestujú.

Celá rada nesklamala a len potvrdila kvality tejto Francúzkej kozmetiky. Je síce trochu drahšia, ale určite stojí za to!

                                                                                                                                                Zuzana & Mirka 

FullSizeRender-7.jpgFullSizeRender-2.jpgFullSizeRender-3.jpgFullSizeRender-8.jpgFullSizeRender-6.jpgFullSizeRender-9.jpg