Recenzia: golfový kočík Maclaren Techno XT

25.4.2017
Recenzia: golfový kočík Maclaren Techno XT

Náš vozový park sme rozšírili o tzv. "golfáč" a po dlhšej úvahe sme zvolili anglickú klasiku od Maclarenu. Ten je na trhu už od roku 1965.  Skladací kočík vznikol pod rukami bývalého skúšobného pilota a leteckého inžiniera, ktorý využil pri jeho tvorbe svoje vedomosti o ľahkých nosných konštrukciách lietadla. Dôvod bol úplne jednoduchý  -  vnučka. Usmiaty Mal potrebu urobiť kompaktný, skladný a pohodlný kočík na cestovanie novej generácie, pre aktívnych rodičov. Zásady dizajnu z roku 1965 zostali v podstate nezmenené až do súčasnosti. Nech sa páči, tu je naša skúsenosť s touto značkou:

Typ: MACLAREN TECHNO XT
Cena: 350 Eur, Farba: čierna, Kúpite tu: BabyMarket.sk


Macleren Techno XT All Black by sa dal veľmi jednoducho opísať ako univerzálny, bezpečný a funkčný. Jeho kompaktná konštrukcia je veľmi dobre skladateľná a prakticky jedným pohybom kočík zložíte aj rozložíte. Celková váha kočíka je 6,6 kg čo je naozaj veľmi dobré hlavne pri manipulácii. Konštrukcia v zloženom stave má rozmery len H:107cm V:30 cm D:29cm. Kočík má 8 koliesok s priemerom 16,6 cm umiestnené v dvojradoch, čím je jednoducho ovládateľný aj na nerovných terénoch. Zabezpečuje tým plynulú a pohodlnú jazdu. Sedačka má 5 bodový bezpečnostný pás, je pohodlná a dostatočne veľká. Spodná časť  sa dá zdvihnúť čo je veľmi praktické pri spánku dieťatka, nakoľko nôžky nevisia zo sedadla, ale sú podopreté. Strieška má samozrejme ochranný UV filter SPF50 a dá sa aj predlžiť. Na bokoch predlženej časti sú praktické sieťkované steny na vetranie. Z vrchu sa dá dieťatko kontrolovať priesvitným okienkom, ktoré má štýlové magnetické uzatváranie. Je dostatočne veľká a dá sa povedať, že zakryje celú sedaciu časť kočíka. Na zadnej strane sa nachádza praktické vrecko na maličkosti čo ocení každá mamička. Pri používaní nebudú mať problém ani tatovia, držadlá sú výškovo nastaviteľné. Rukoväte sú pogumované, vďaka čomu sa kočík nešmýka. Košík na veci je dostatočne veľký. Pokiaľ je sklopené operadlo manipulácia s vecami v ňom je však trošku zložitejšia. Tiež neodporúčame vešať kabelky, či nákupy na rúčky kočíka, keďže vzhľadom k jeho nízkej hmotnosti by sa mohol "prevrhnúť". Ku kočíku máte k dispozícií rôzne doplnky ako napríklad sieťka proti hmyzu, alebo praktický držiak na poháre. Všetky popísané parametre si môžete pozrieť vo fotogalérii pod článkom a ak by ste chceli vidieť aj FOTO STORY s týmto kočíkom a ako si ho Emma užíva, nech sa páči tu: FOTO STORY: Čierny kočík HOT or NOT?! Za nás hovoríme jedno veľké ÁNO.

Najväčšie plusy z nášho pohľadu:

  • skladateľnosť
  • nízka hmotnosť - 6,6 kg
  • ľahká manipulácia v akomkoľvek teréne

Širokú ponuku kočíkov nielen značky Macleren aj s doplnkami nájdete na e-shope www.BabyMarket.sk, alebo v ich predajni v obchodnom dome AUPARK Bratislava.

DSC_2674-resized.jpgDSC_2669-resized.JPGDSC_2686-resized.jpgDSC_2689-resized.JPGDSC_2667-resized.JPGDSC_2722-resized.JPGDSC_2695-resized.JPGSnímka obrazovky 2017-04-25 o 14.58.22.pngDSC_2719-resized.jpgDSC_2706.jpg