FOTO STORY: O strachu

18.5.2017
FOTO STORY: O strachu

Jedna ľudová múdrosť hovorí, že s deťmi do domu prichádza aj strach.. Mnoho rodičov toto tvrdenie určite potvrdí. Ja som sa ním tiež takmer nechala "nakaziť a opantať". Nie je ozaj nič horšie ako strach, ktorý je ako burina, rozrastá sa každým dňom, neskôr sa prenesie aj na Vaše deti a tie s týmto strachom budú bojovať celý život.. rovnako ako my bojujeme s tým, ktorý do nás zasiali naši rodičia. Presne v zmysle citátu Marka Twaina:

            "Najviac strachu som prežil kôli veciam, ktoré sa nakoniec nikdy nestali!"
                                                                  
Vždy keď idem na ihrisko, či niekam medzi deti, chytám sa za hlavu pri počúvaní príkazov a zákazov typu "Nechoď tam, lebo sa zašpiníš. Nebež, lebo spadneš! Nechytaj hava, lebo Ťa uhryzne. Nejedz tak hltavo, lebo sa zadrhneš!"... a tak by sme mohli pokračovať ďalej donekonečna. Niektoré mamičky zájdu až tak ďaleko, že zo strachu aby niečo "nepremeškali" deti nenechajú ani sekundu samé a sú im "v pätách" doslova všade. V detskom kútiku sa s nimi hrajú, keď ide dieťa za iným dieťaťom okamžite priskakujú, v detských divadielkach si prisadnú medzi deti, proste sú vždy a všade. Detský svet je pre niektoré deti žiaľ nedostupný luxus. 

Milé mamy, skúste svoje deti nechať v ICH svete, nech behajú, skáču, padajú, učia sa, spoznávajú a rozvíjajú samé. Niet nad vlastnú skúsenoť. Nerobte zo seba policajta, ale sprievodcu životom vaších detí a len ich chráňte pred ozajstnými nebezpečenstvami, ktoré na ne určite nečíhajú v detských kútikoch, či medzi deťmi. Veď najkrajšie detstvo je s kamarátmi v zašpinených teplákoch a s rozbitými kolenami..


Outfit: Tričko so pštrosom a hnedé nohavice: En*Fant z LittleHipster.sk, Tenisky: Rak, Gugenio, Šiltovka s uškami: Reserved, Nerozbitné, slnečné okuliare: Kietla

DSC_2933-resized.JPGDSC_2788-resized.JPGDSC_2875-resized.JPGDSC_2780-resized.JPGDSC_2938-resized.JPGDSC_2950.jpg