Ako nakupovať vo výpredajoch

13.1.2018
Ako nakupovať vo výpredajoch

Určite to tiež dobre poznáte. Keď vojdete do obchodu s novou kolekciou všetko sa Vám páči a nakúpili by ste do posledného eura, ktoré máte v peňaženke. Akonáhle však začnú výpredaje na ktoré sa tak tešíte, neviete sa poriadne zorientovať a čím viac tovaru je v zľave tým menej viete čo vlastne chcete. Čím to je? Odpoveď je jednoduchá. Tým, že v obchodoch je chaos a tovar nie je uložený podľa kolekcií, nič k ničomu neladí. Vám sa zrazu každý kúsok zdá ťažko zladiteľný, nemáte predstavu čo s ním a naopak kúpite aj veci, ktoré ozaj budú visieť len na vešiaku. Ako z toho von? Jednoducho.

Moje zásady nakupovania vo výpredajoch: 

  1. Vo výpredajoch kupujem najmä drahšie kúsky. Veď 50% zľava na 12urové tričko je stále zanedbateľná úspora a keď k tomu prirátame cestu, energiu a čas strávený v rade na kabínku a pokladňu v podstate ste ani neušetrili. Nezdá sa mi to rentabilná úspora a z tohoto zistenia vyplýva druhá moja zásada...
  2. Uprednostňujem nakupovanie online.  Dôvodov mám asi tisíc, ale za všetky sú to najmä pohodlie a racionálne uvažovanie. Aj Burberry džínsovú bundu na úvodnej fotgrafii som kúpila cez internet vo výpredaji na oficiálnej stránke značky.
  3. Vopred si premyslím čo vlastne môj šatník potrebuje. Ak nemáte šajnu, určite si prečítajte článok o tom ako vyskladať super kombinovateľný šatník. Tu: https://www.fashionspy.sk/blog/714/ako-si-vyskladat-satnik-snov
  4. Nekupujem sezónne veci po sezóne. Výraznejšie zľavy sú najmä práve na sezónne, rýchlo trendové oblečenie, ktoré zaručene už budúcu sezónu nebudú HITOM. Po niekoľkoročných skúsenostiach Vám toto garantujem. Blúzku s volánovými rukávmi a mašličkou okolo krku kúpite v 70% zľave, ale klasickú bielu nadčasovú nezoženiete resp. bude na ňu zľava max. 20%.
  5. Nakupujem to čo potrebujem, nie to čo sa oplatí. Položte si otázku či by ste si kúpili daný kúsok aj v prípade, že by nebol v zľave, ak je odpoveď jednoznačné NIE určite to neberte. Kupujete v eufórii resp. pod tlakom okolností a to predsa nechcete, no nie?
  6. Ak si nie som stále istá či áno, či nie, nechám si danú vec na 30 min. odložiť pri pokladni a odídem. Do 10min. viem či sa mám vrátiť, či nie. Odfiltrujem takto väčšinu nepremyslených nákupov.

Verím, že som Vám mojimi zásadami trochu pomohla a lepšie sa zorientujete v tomto bláznivom "SALE" období. 

Podobné články