Ako nosiť čiernu?

13.1.2019
Ako nosiť čiernu?

Veľmi jednoducho. Od hlavy po päty!

 

Nebudem Vám tu písať omáčky a hneď na úvod prezradím, že táto farba dokonale vynikne sama a bez akýchkoľvek príkras. Je sofistikovaná, nadčasová, univerzálna, zoštíhľuje a pristane takmer všetkým ženám ak nepočítam dámy vo veku 50+. Nie je to náhoda, že väčšina ľudí z módnej brandže miluje čiernu a nosia ju denne. Vedia o jej neuveriteľnej mágii. 

 

 

Keď už fakt neviem čo na seba, vždy siahnem po čiernej. Vyzerá dobre na deň, aj na večer. Nadčasový čierny kabát, čierny rolák a čierne puzdrové šaty sú úplným základom každého dámského šatníka. Cez deň do práce viete dať pod šaty košeľu či rolák, hrubšie pančuchy a na večer v nich s pekným šperkom zažiarite na akejkoľvek party, v divadle, či na rande. Nezabudnite aj na čierne doplnky, akými sú šály, klobúky, či okuliare. Mnohé dámy majú tendenciu rozbiť čierny outfit nejakou inou farbou (napr. najčastejšie bielou košeľou) a potom vyzerajú ako úradníčky, čašníčky, či radové zamestnankyne banky. Veľmi jednoduchá rada odo mňa: nechajte čiernu, čiernou a keď sa pre ňu rozhodnete, dajte si outfit od hlavy po päty čierny. Dôležité je však aby boli jednotlivé kúsky z rôznych materiálov! Vtedy čierna vynikne práve vďaka rozmanitým odleskom kože, vlny, kožušiny, saténu, či čipky. Ja som zvolila na dnešnú ilustráciu čierne vlnené rolákové maxi šaty a na to krátky biker kožúšok z výpredaja v Reserved. Je samozrejme umelý. Čierne čižmy z brúsenej kože sú značky CCC na priateľskom a prijateľnom podpätku a k tomu moje najobľúbenejšie oversized Celiné slnečné okuliare. Zámerne som nefotila outfit z čierneho kabátu či čierny kostým s rolákom, lebo to si viete vyskladať aj samé. Chcela som Vám na tomto outfite ilustrovať, že aj zjavne nesúrodé kúsky skvele ladia pokiaľ sú všetky čierne a z rôznych materiálov.

 

 

Ak už máte naozaj nutkavú potrebu doplniť čiernu farbu niečím bielym voľte doplnok, nie časť odevu. Na ukážku som použila bieločierny šál Givenchy, ktorý som opásala opaskom a tak vznikol celkom zaujímavý detail na šatách. Viem si tiež predstaviť k čiernemu outfitu biely klobúk, či kabelku. V takom outfite nik nezapochybuje o vašej módnej „znalosti“ na rozdiel od prípadu keď volíte bielu košeľu či tričko pod čierny blejzer. Verím, že naozaj každá žena nájde odvahu na tento veľmi jednoduchý glamour čierny look.

 

 No a na záver backstage videjko ako vznikali fotečky k tomuto blogu!