4 trendy Jar/Leto 2019

26.1.2019
4 trendy Jar/Leto 2019

Dlhšie pripravovaný článok, ktorý Vám pomôže zorientovať sa v obrovskej záplave trendov. „Milujem“ vyjadrenia typu nosí sa všetko, dôležitý je mix materiálov, alebo táto jar hlási návrat 90-tych rokov. Sú to pre bežného človeka nič hovoriace klišé a presne tak to potom v našich uliciach vyzerá. KA-TA-STRO-FA! Takže nie je dôležité len trendy poznať, ale ich aj vedieť nosiť a správne zaradiť do existujúceho šatníka. Keďže predpokaldám, že vy milé moje čitateľky nepôsobíte v high-fashion a nepracujete vo Vogue, prinášam Vám trendy upravené na naše slovenské pomery a vhodné do bežného šatníka ženy. Aby ste boli trendové a oháknuté, no tak akurát. Pretože všetky vieme, že sa nosia lodičky, či sandále s hranatou špičkou a cyklistické bermudy, ale už Vás vidím ako idete do práce v tých mini krátkych legínách a hranatých sandáloch. Au! A preto, každý nadchádzajúci trend, ktorý si myslím, že je zaujímavý predstavím a ukážem v ďalších článkoch aj to ako ich zaradím do šatníka. Nateraz si myslím, že stačí Vám predstaviť tieto 4 must-have veci, ktoré by ste si mali zaobstarať!

 

No.1 trend: Neón

Výrazný a žiarivý neón je presne to, čo po dlhej a smutnej zime potrebujeme zaradiť do šatníka. Veľmi dobre a ľahko sa kombinuje s neutrálnymi farbami ako sivá, čierna, či na jar a leto biela. Bude sa síce nosiť takmer na všetkom od kabátov až po plavky, ale verte mi, nepotrebujete krikľavo ružový kostým, ani neónovo žltý kabát. Aj keď na jar čakám instagramovú záplavu práve takýchto inšpirácií, nenechajte sa zlákať. Ak patríte medzi racionálnejšie konzumentky módy, či konzervatívnejšie povahy vyberte si určite niečo z neónových doplnkov, ako tenisky, či kabelku (na obr. Pinko) a máte trendy v „suchu“. Ja som si vybrala aj  neónový rolák z Lindexu v koláži, ktorý mám aj na úvodnej fotke k článku a uvidím čo ma ešte „zláka“ do leta... Viac inšpirácii na neónovú módu nájdete aj v článku "Neónový trend: Ako ho nosiť?"

Top strih jari: Puff rukávy

Kto by si nepamätal seriál Dallas a neodmysliteľné seriálové saká s vypchávkami?! Návrat hlásia rukávy, ktoré Vám opticky zoštíhla pás aj boky. Nenoste ich len v prípade, že ste ozaj vysoká, či bývalá plavkyňa so širokými ramenami. Zvyšným 98% populácie svedčia. Odporúčam zaobstarať si blúzku, či sako s takýmito rukávmi a status módnej znalkyne máte u kolegýň v predstihu. Ilustračné fotky sú zo Zary.

Aká kabelka sa nosí?

No predsa ľadvinka alebo okrúhla. Ak ešte stále nevlastníte žiadnu ľadvinku je nejvyšší čas. Praktická a veľmi módna „belt bag“  je must-have a ak ste odvážna zaobstarajte si ju v maxi verzii a môžete ju nosiť ako crossbody tzv. krížom cez telo. Ja som úplne hotová z krásnych a cenovo dostupných modelov, ktoré som objavila v Mango. Čo na ne hovoríte? 

Ak aj napriek tomu odolávate ľadvinkách a ste tomuto trendu totálne resistentné prím hrajú aj okrúhle kabelky. Nosia sa na deň aj na večer. Toto je vzor aké a ako:

Topánky? Guma a PVC

Ak máte pocit, že v uliciach je veľa PVC, je to len módny začiatok. Začalo to ešte minulú sezónu gumovými šlapkami za niekoľko stovák eur, ktoré ponúkali módne značky ako Givenchy, či Balenciaga, no nadchádzajúcu sezónu ich už má v kolekcii úplne každá značka od Zary cez CK až po Gucci. Takže ak uvidíte v meste dámy v šlapkách akoby vyšli zo sauny tak to sú tie „trendsetterky“ smile

Na obrázku zľava: šlapky s hviezdami, Stella McCartney, Ružové šľapky, Valentino a Biele s kvietkami, Marc Jacobs. Všetky nájdete na www.mytheresa.com