Komfortná zóna

18.5.2019
Komfortná zóna

„Comfort zone is a situation where one feels safe or at ease.“


Do slovenčiny by sa táto definícia dala preložiť v zmysle: “Komfortná zóna je situácia v ktorej sa človek cíti bezpečne, alebo v pohode.

A viete čo? Aj móda má svoju „comfort zone“. Každý ju máme inde, napr. pre mňa sú to basic kúsky a neutrálne odtiene. Celý svet momentálne tvrdí, že zázraky sa dejú mimo Vašej komfortnej zóny, no podľa môjho názoru to je len ďalšia forma konzumného tlaku. Módne trendy sa menia rýchlosťou svetla, neustále na nás odvšadiaľ vyskakujú  návody a tipy o tom ako máte vrstviť, kombinovať, skúšať nové veci, štýly a nebáť sa toho. V preklade máte čo najviac kupovať, kupovať a kupovať.. Ak by ste si aj „ubránili“ tú trochu svojho osvedčeného štýlu a budete kupovať to isté dookola budete za konzervatívnu, staromódnu, či out. Ja som teda v tomto meradle totálne OUT. smile

Pri práci stylistky som si veľmi prirodzene sama na sebe vyskúšala množstvo štýlov. A viete čo Vám poviem, že žiadne zázraky sa mimo mojej komfortnej zóny nediali. Stále som sa vo vzorovanom oblečení s potlačou cítila ako osobnosť „zatlačená do úzadia“, v etno štýle divne, keď si oblečiem totálne cool street-style tak sa cítim ako „stará chcela mladou byť“ a v „sexi“ outfitoch sa cítim ako chúďatko, ktoré potrebuje tasiť zbrane lebo nič iné v živote nemá. Ja viem, viem, každá sme iná, ale ja ostávam verná svojej komfortnej zóne a nebudem slepo nasledovať trendy ani „hrať“ hru na módnu ikonu, lebo v živote sú dôležitejšie iné veci. Oblečenie má „len“ definovať Vás ako osobnosť, má prehovoriť o Vás a za Vás skôr ako otvoríte ústa. Toho sa držím. Ja sa viem sústrediť sama na seba a svoj život len vtedy keď som oblečená ako ja a nie ako niekto iný, či podľa trendov. Už roky som verná jednoduchým veciam bez vzorov a potlačí. Farebne je to u mňa tiež dosť jasné a vlastne len príležitostne dopĺňam do šatníka vybrané trendy. Podľa mňa je pre život jednoduchšie a prínosnejšie vycibriť si do dokonalosti svoj osobitý štýl a investovať do Vami overených kúskov ako meniť veci a štýl každú sezónu. Veď keď Vám raz nesedia ačkové strihy, bedrové nohavice, obrovská bižutéria, či čierna farba, nič sa nezmení ani o rok, či dva, rovnako ako keď máte raz hrubé členky a krátke nohy tak Vám na nich neukáže  žiadny trend  a nič na svete tu nepomôže. Jednoducho, zakryť, zabudnúť na „ugly shoes“ Balenciaga a podobné módne výstrelky a orientovať sa na svoje prednosti.

Keď vidím, že niekto má v šatníku 5 podobných košelí a trojo rovnakých šiat len v inej farbe je to pre mňa znak toho, že si je vedomý svojho štýlu a vie v čom sa cíti skvele. Nebojí sa to kúpiť v troch farbách a stojí si za tým. Naopak, keď niekto bezhlavo kupuje trendy ako na bežiacom páse, jeho šatník obsahuje všetko a zároveň nič to mi napovedá o tom, že nevie kto vlastne je a naháňa vlastný tieň. Netvrdím, že mám pravdu a že tieto tvrdenia sú definitívne len som chcela priblížiť a načrtnúť môj pohľad na vec. Ak si nájdete čas a chuť určite mi napíšte ako to máte vy s módou, trendami a komfotnou zónou. Krásny víkend Vám želám! 

_________________________________________________________________

Outfit: Slamený klobúk: H&M, Nohavice a košeľa: Zara, Opasok: Gucci, Čierene kožené mules: ECCO Shoes

Podobné články