Dovolenková kapsula

21.6.2019
Dovolenková kapsula

Cestujeme veľmi radi a pomerne často. Áno, aj s deťmi. Nebojím sa toho a balenie mám naozaj v malíčku. Ako tak zisťujem veľa z Vás má z neho obavy a berie so sebou zbytočnú tonu vecí navyše. Pre ilustráciu si dovolím poznamenať, že na mesačnú dovolenku na Maurícius s dvoma bábätkami sme mali jeden veľký kufor a jeden príručný. Nič viac ak nepočítam kočík. Vždy mám najmenej batožiny a denne prekvapím novým outfitom. V čom je tajomstvo? V plánovaní. V dnešnom článku Vám poradím ako zbaliť ozaj efektívne. Mne to funguje na 100%.

AKO SA ZBALIŤ NA LETNÚ DOVOLENKU?

POSTUP:

  1. Rozmýšľajte nad situáciami, ktoré Vás na dovolenke čakajú.

Každá dovolenka je iná a aj trávenie času s deťmi je rôzne. Podľa toho sa plánujú outfity.

 

Príklad: „My, ako rodina zažívame len 3 dovolenkové situácie – buď spíme (čiže potrebujeme pyžamá), sme na pláži/pri bazéne (potrebujeme plavky, šlapky a prehoz) resp. sme na obede/večeri/káve (ľahké šaty, tričká, topy). Nič viac. Na dolenke nešportujem, nepromenádujem sa, nežúrujem, ani nenakupujem. Takže podľa vyššie spomenutých potrieb bude vyzerať aj moja dovolenková kapsula.

 

  1. Naplánujte si outfity na tieto aktivity.

Nie je nič horšie ako keď neplánujete svoje oblečenie ani balenie a na dovolenke zistíte, že sa nič k ničomu nehodí a trápite sa tam každý deň nad kombináciami.

 

Ako sa tomu vyhnúť? Určite si na pláž farebnú trikolóru napr. biela-modrá-červená a ladte to na „námorníčku“ pôjde Vám všetko k všetkému. Resp. ak máte radi vzorované plavky tak si zaobstarajte jednofarebný kaftan/prehoz aby ladil so všetkými plavkami a obyčajné jednofarebné žabky. Pretože kvetinové plavky, pásikavý kaftan a žabky so srdcom sú módna smrť aj keby bolo všetko rovno od Diora. Radím Vám, plánujte. 

 

  1. Na balenie do kufra si zaobstarajte organizéry.

Sú to také tie vrecká, ktoré sa dajú zipsovať. Budete mať totálny poriadok a prehľad. Ja nás balím každého zvlášť – každý má svoje vrecko, plus jedno je na kozmetiku a tak mi vybalenie na hoteli trvá max. 10min.

  1. Kľúčové sú doplnky.

A to najmä v lete! Klobúk, slnečné okuliare, náhrdelník s mušľami, či šatka sú základ. Môžete tak mať jedny šaty na tri spôsoby a každý deň inak. Doplnky sú väčšinou malé, ľahšie zbaliteľné ako oblečenie a nekrčivé.

  1. Cestujte v objemnejších veciach nech Vám neberú miesto v kufri.

 Ja väčšinou cestujem v teniskách (v kufri už mám len žabky a sandálky) a v dlhších nohaviciach. Namiesto kabelky si beriem plážovú tašku na plece a tú naplním potrebnými vecami. Zmestí sa do nej viac ako do kabelky a nezaberá zbytočne miesto v kufri.

 

VZOR DOVOLENKOVEJ KAPSULE

Na nasledovnej ilustrácii je 20 vecí vrátane dopnkov a topánok. S takouto kapsulou si v pohodičke vystačím na týždňovú aj 10dennú dovolenku. Mám tu zbalené troje plaviek, denné a aj večerné outfity (min.11 outfitov) a veci zaberú tak tretinu kufra. Tak schválne, skúste spočítať počet kusov vecí vrátane doplnkov a obuvi keď sa budete baliť na dovolenku a dajte mi vedieť. Odhadujem to na stovku! 

 

 

No ale, aby som nezabudla. Bez ohľadu na to koľko vecí budete mať, prajem Vám to najkrajšie leto a vyderené dovolenky! smile

 

Veci na ilustračných fotkách: Kufor: American Tourister, Klobúk: H&M, Slamená taška: Asos, Slamené šľapky: CCC, Dee Zee, Oblečenie: Zara