Čo priniesla Korona?

27.5.2020
Čo priniesla Korona?

...žiadna nukleárna vojna, ani hladomor, len viac vystrašených tvárí, ľudí v rúškach. Neistota, vnútorný nepokoj a nervozita všade vôkol. Každodenný život „vonku“ pozastavený, kedy aj bežné vynesenie smetí, či nákup v potravinách v určenom čase bol viac-menej výletom.

Ale čo sa to vlastne stalo? Veď naše prosby boli vypočuté. Ja nepoznám nikoho, kto by sa pred koronou neponosoval na nedostatok času, vyhoretie, ľudia si želali viac času pre rodinu, deti, manžela, pre seba, svoje koníčky.  Splnili sa nám naše najčastejšie želania, avšak zastihli nás nepripravených, tak ako to už v živote býva.

Vonkajšie vplyvy, ktoré nás toľko rozptyľovali a zamestnávali našu pozornosť ako naháňanie sa za prácou, nákupy, salóny, športy, kávičky, socializácia, všetko sa vyplo. Zrazu sme mali čas na to najpodstatnejšie, na tú najväčšiu hodnotu v živote človeka. Vzťahy. Skutočné vzťahy. Samých so sebou, s deťmi, s manželom, partnerom a najbližšou rodinou.

Avšak keď sme nim čelili, mnohým sa nepáčil pohľad na ne a nemali chuť na nich pracovať. Priznám sa, že aj tie moje vzťahy prešli inventúrou a to poriadnou. Pod lampou najväčšia tma ako sa hovorí. Zrazu sme radšej  rýchlo zabudli na naše želania spred korony a nahradili ich nové. Nech je všetko po starom a ako si to budeme vážiť, lebo planéta, ekológia, humánnosť, lebo financie. To bol najčastejší argument.

Ja som nekonečná optimistka, ale viete čo si myslím? Nebudeme si vážiť nič viac. Lebo komu niet rady tomu niet pomoci. Takí sme my ľudia. Nepoučiteľní. Tí ktorí chápu užívajú, bez ohľadu na okolnosti, a tí čo nie tým nepomože ani korona. 

Takže toľko moja filozofická chvíľka k tejto situácii a v skratke nakoniec: vďaka korone mám upratané ako nikdy, fyzicky aj v hlave, vo vzťahoch aj hodnotách. No a na strane druhej som prišla logicky o veľa spoluprác, pár výletov, letnú dovolenku a občas o nervy. :D Ale ako vždy, s humorom to ide ľahšie! Veď ako ste videli  na sociálnych sieťach prežili sme najmä vďaka spomínanému humoru, tik-tok videjkám, satire, ale najmä láske a tolerancii. Pretože lásky, tej máme my na rozdávanie. Aj Vás ľúbim ženy moje veľmi!

__________________________________________________________________________

PS: Outfit je vyskladaný z oblečenia z H&M, opasok a klobúk je Gucci a topánky Ecco Shoes.

5ecebb6c6a3a8-IMG_3865.jpg5ecebb7879016-IMG_4078.JPG5ecebdd1e8761-klobuk.jpg